Despre mine

M-am nascut pe 17 iunie 1976, la Targoviste. Am absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, am un master in Doctrina si Cultura si un doctorat in Filosofie.

Orientare politica: La stanga, unde e inima.

Seriale TV: Seinfeld, Two and a Half Men, Californication, Dr. House, Mad Men.

Filme: Stan si Bran, Casablanca, La dolce vita, Zorba Grecul, Ghepardul, Forrest Gump, Parfum de femeie, Braveheart, Gladiatorul, American Beauty.

Echipe: Universitatea Craiova, FC Liverpool, AS Roma, Argentina Seleccion, Echipa de rugby din Fidji, USL.

Ilie Balaci, Steven Gerrard, Francesco Totti, Diego Armando Maradona. Plus Roger Federer.

Prieteni pe Facebook: Aici.

Prieteni pe book: Lucien Leuwen,  Ladima, Doamna T., Stefan Gheorghidiu, Pavel Anicet, Pavel Apostolul, Josef K., Phileas Fogg, Rick River din Blandetea Noptii, Contele de Monte Cristo, Swann, Doctor Rieux, Balena din Moby Dick, Sancho Panza, Frederic Moreau, Jean Valjean, Maskin, Micul Print si Marele Gatsby.

A calatori e metafora vietii, credea cineva. Eu cred ca e si comparatia vietii. Am vazut apusul la Ravello, unde s-a retras Garbo dupa Hollywood. Am fost cu Audrey si Gregory in Piazza di Spagna si pe via Margutta, cu Alexis Zorba in Creta, pe plaja dansului absolut, cu Orson Wells pe drumul The third Man la Viena, unde am dat si de Freud, pana s-a inchis muzeul. Am fost pe Lipova 4, unde Spielberg a „refacut” Lista lui Schindler si la Tomar, la Convento del Cristo, unde Jean-Jacques Annaud a turnat Numele Trandafirului. M-a prins Midnight-ul in Paris, dar m-am intors la Bucuresti. Am fost la Wadovice, unde s-a nascut Papa si la Heraklion, unde a murit Kazantzakis. Dar am fost si cu Bogza prin Tari de piatra, de foc si de pamant si cu Vlahuta si Ion Iliescu prin Romania Pitoreasca.

Imi doresc sa cant „You will never walk alone” pe Anfield, sa ascult „Por una Cabeza” a lui Gardel la Café Tortoni si sa mi-l amintesc, la barul lui Rick, pe Bogart punandu-l, mereu si mereu, pe Sam sa cante In trecerea timpului.

Cea mai frumoasa dedicatie pe care am primit-o vreodata: Lui Ionut Vulpescu, pentru puterea lui de a supravietui prin tot ce-i tragicomic si frumos.

4 răspunsuri to “Despre mine”

 1. Maria Savin Says:

  Sunteți un om tânăr, de vârsta fiicei mele, dar vă bucurați de toată atenția și prețuirea mea pentru mintea scăpărătoare, pentru ironia caustică și, totuși,elegantă prin care taxați aberațiile lumii românești de azi. Articolele din CULTURA sunt o adevărată delectare a spiritului și o dovadă că nu toată intelectualitatea acestei țări și-a vândut sufletul și conștiița unei armate de ticăloși.

 2. Gheorghe Says:

  Se pare ca nu profesati „teologia ortodoxa” absolvita, sau ma insel?

 3. Ortodoxul si tata minerilor Says:

  Un ortodox si filozof – consilier al lui Iliescu ?

 4. Grigore Grigore Says:

  …te salut cu drag ,cu incredere si cu speranta care te va chinui si pe tine gandul meu, care este langa al tau ,spre binele sufletelor care CRED
  Grigore Grigore

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: